De Zoutpannen van Jan Kock

In de buurt van het dorpje St. Willibrordus op Curacao vind je de zoutpannen. Vroeger werd aan de zeezijde via een inlaat zeewater in de pannen geleid. Elke pan werd afgezet met (inmiddels verwaarloosde) dammetjes. De zon zorgde er vervolgens voor, dat het water verdampte. Daarna werd opnieuw zeewater binnengelaten en liet men het opnieuw verdampen, totdat er een zoutlaag achterbleef die na afloop van de regentijd in februari werd geoogst. Het werk op de zoutplantages werd gedaan door slaven. In de zoutpannen tref je vaak flamingos aan…

Mag ik je uitnodigen om te reageren? Dat houdt me gemotiveerd!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.