Allium schoenoprasum

Bieslook is Bieslook zou je zeggen, maar als je naar de bieslookplant (Allium Schoenoprasum) kijkt oordeel je wellicht anders. Op een tafel in onze tuin hebben we een plantenbak met diverse tuinkruiden staan. De eerlijkheid gebied te zeggen, dat we de inhoud ervan wat verwaarloosd hebben. Maar wat schetste mijn verbazing? Er “ontlook” inmiddels een prachtig plantje met paars gekleurde bolletjes, die de nieuwe opkomende bieslookstengeltjes bleken te zijn. (Je merkt, ik ben niet echt iemand met groene vingers, anders had ik dat al wel geweten.) Ik vond de plant fotogeniek genoeg om vast te leggen…

f/5,6  1/200  105mm  ISO 50

DSC_6920-2

 

Een gedachte over “Allium schoenoprasum

Mag ik je uitnodigen om te reageren? Dat houdt me gemotiveerd!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.