Groen maar dan anders…

We hebben achter in de tuin een prachtige vijver, maar dit jaar hebben er maar liefst 4 kikkers hun intrek genomen. Vooral in het voorjaar was het een gekwaak van jewelste. Onze buurman had er gelukkig geen last van, want die vertelde overal doorheen te slapen. Wijzelf hebben het raam wel eens dichtgemaakt om toch aan onze uurtjes nachtrust te komen. (Ben ik nou een fan of niet?) Toen ik onlangs, De Hortus in Amsterdam bezocht, zag ik op een looppad in één van de ruimtes, een minuscuul “anders groen” (rood dus) kikkertje zitten. Zo klein, dat ik er bijna bovenop stapte. Het diertje bleef onbewogen zitten en liet zich eens rustig door mij op de foto zetten. Bij deze dus. Toch wel fan dus…

f/5.6  1/60  105 mm ISO 250

DSC_9698

6 gedachten over “Groen maar dan anders…

  1. Wij hebben ook een vijver met elk jaar wel een paar van die groene herrieschoppers. Ik heb nooit klachten van de buren gehad, misschien omdat er een paar huizen verderop nog zo’n vijver is.Ikzelf zit er misschien meer mee en heb wel eens geprobeerd ze te vangen en uit te zetten in de rietlanden verderop (voer voor de ooievaars), maar het is bijna niet te doen: ze zijn razendsnel en komen toch weer terug. Zo’n rood-wit gestreepte is ook wel leuk. Kon je hem niet meenemen? ;-p
    Groet, Dick

    Geliked door 1 persoon

Mag ik je uitnodigen om te reageren? Dat houdt me gemotiveerd!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.