Dubai Marina

Afgelopen week waren we voor een korte vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten. Een omgeving waar we nog nooit geweest waren. De start van ons bezoek was in Dubai. Een eerste rondrit door de stad bracht ons in de Marina van Dubai. Een havenomgeving waarvan je werkelijk denkt “hoe is het mogelijk?” De watersporthaven en het kanaal werden volledig aangelegd met graafwerkzaamheden. De gebouwen eromheen maken dit het tot een adembenemend plaatje. Een aantal van de gebouwen zijn zo’n 300 meter hoog. Het bekijken van de foto bracht het gevoel van de prachtige aanblik weer even terug. Jammer van de bewolking, maar verder was het licht om te fotograferen prima…

f/8  1/250  31 mm  ISO 80

20180223-DSC_1931

6 gedachten over “Dubai Marina

    • Hallo Elly, Ik heb begrepen, dat er een rechtstreeks verbinding is gegraven naar de zee. Het water in de haven zou dan ook zoutwater moeten zijn. Het drinkwater wordt opgewekt met grote ontziltingsinstallaties. Heel Dubai oogt groen omdat men veel besproeit. Milieutechnisch is het natuurlijk bizar. Er wordt enorm veel energie verbruikt om deze stad groen en gekoeld te houden. Zo lang de ontziltingsinstallaties hun werk maar blijven doen, hebben ook de locals voldoende te drinken. Dat doorgaans bewoners die het echt niet slecht hebben. De arbeiders aan de wegen en degenen die het groen onderhouden zijn expats, die voor een beperkt uurtarief moeten functioneren. Heel bijzonder allemaal. Thom

      Like

Mag ik je uitnodigen om te reageren? Dat houdt me gemotiveerd!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.